ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЖитомир отримає 5 млн євро на енергоефективність

Житомир отримає 5 млн євро на енергоефективність

Цей грант є доповненням кредиту в розмірі до 10 млн євро, який ЄБРР надасть 23 лютого 2012 року для фінансування пріоритетних інвестицій, спрямованих на зменшення енерговитрат

Грант у розмірі 5 млн євро отримає м. Житомир у рамках Східноєвропейського Партнерства у сфері енергоефективності та екології. Цей грант є доповненням кредиту в розмірі до 10 млн євро, який ЄБРР надасть 23 лютого 2012 року для фінансування пріоритетних інвестицій, спрямованих на зменшення енерговитрат, зниження споживання газу та електроенергії, а також покращення якості муніципальної системи постачання тепла й гарячої води в м. Житомир.

Про це повідомили у прес-службі Держенергоефективності.

Кредит, терміном на десять років, буде наданий комунальному підприємству з теплопостачання «Житомиртеплокомуненерго», яке забезпечує теплом і гарячою водою близько 75 тисяч квартир міста.

Довідка: Східноєвропейське Партнерство у сфері енергоефективності та екології – це донорський фонд, який був створений з ініціативи шведського уряду під час його головування в Європейському Союзі в 2009 році. Донорами Е5Р виступають Європейський Союз, USAID, Швеція, Україна, Данія, Норвегія, Фінляндія, Польща, Естонія, Ісландія, Латвія та Литва.

Джерело:  УНН 

 
Коментарі (0)