ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняЖитомир потрапив у зону водопровідного тероризму

Житомир потрапив у зону водопровідного тероризму

У Житомирі почастішали аварії на мережах водопроводів та водовідведення, комунальники докладають максимум зусиль для ліквідації їх наслідків, та враховуючи ряд причин, за один день це неможливо.

Сьогодні до КП «Житомирводоканал» надійшло 24 повідомлення про аварії на мережах водопроводів та водовідведення, із них на п’яти вже працюють наявні ремонтні бригади, - інформує «Україну Комунальну» прес-служба Житомирської міської ради.

Так, проводяться роботи по ліквідації поривів та витоків води з водогінних мереж  за адресами: вул. Малікова, 26, вул. Мануїльського, 42, ВНС  III підйому (Північно-Західний р-н), вул.  Велика Бердичівська, 83 (водовідведення) та вул. Котовського, 103-в (водовідведення).

На вул. Малікова, 26 стався порив водогону діаметром 400 мм. Без води могли залишитись райони вулиці Малікова та вулиці Клосовського, але ремонтна бригада водоканалу оперативно локалізувала порив і тимчасові проблеми з водою відчують лише жителі вулиці Малікова.

На вулиці Мануїльського, 42 стався порив водогону діаметром 150 мм. зараз там працює ремонтна бригада. Витік води зупинено, а закінчити ремонтні роботи планують до вечора.

«У зимовий період найбільше аварій виникає саме на чавунних водогонах, оскільки цей сплав крихкий і лопає під час руху ґрунту, який відбувається в період замерзання-розмерзання ґрунтів. Крім того такі водогони будувались у 70-80-х роках ХХ ст. і потребують модернізації», - підкреслив начальник управління комунального господарства Олександр Марцун.

Посадовець наголосив, що всі наявні ремонтні бригади першочергово направляють ліквідовувати пориви на великих водогонах.

«У зв’язку із значним зниженням температури пориви на чавунних водогонах почастішали, тому ремонтні бригади КП «Житомирводоканал» працюють у посиленому режимі, а також вихідні та святкові дні», - запевнив головний інженер КП «Житомирводоканал» Віктор Корець.

Проте ліквідувати всі пориви на водопроводах міста, враховуючи зношеність водопровідних мереж, складні погодні умови та обмеженість ресурсів, за один день неможливо.

 
Коментарі (0)