ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаЖитомир зекономить на споживанні енергії

Житомир зекономить на споживанні енергії

Одну з житомирських котелень обладнали енергозберігаючим обладнанням. Завдяки таким заходам, місто зможе значно зекономити споживання енергоресурсів.

У Житомирі відновили роботу реконструйованої котельні, що забезпечує цілорічне гаряче водопостачання Центральної міської лікарні №2 та Центру матері та дитини. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Житомирської міської ради.

Як зазначають у відомстві, на котельні замінено старі енергоємні газові котли на електричні, які застосовуються вночі, коли електроенергія приблизно в 4 рази дешевша. Котли, нагріваючи воду вночі, потім упродовж всього дня забезпечують гарячим водопостачанням лікарню.

Модернізована котельня використовує для акумулювання теплової енергії електричні котли вітчизняного виробництва замість енергоємного обладнання, яке раніше працювало на газі. Це дозволить суттєво зекономити споживання енергоресурсів, зокрема вартість паливної складової в 1 Гкал зменшиться на 297,27 грн, або у 1,67 рази.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, з початку року на альтернативні види палива в Україні перевели 160 котелень і майже 700 капітально відремонтовано.

Нагадаємо, всього по Україні на альтернативні види палива переведено 414 котелень. Реконструйовано та замінено котлів в 2866 котельнях.

Завдяки цьому, за 9 місяців поточного року в порівнянні з аналогічним періодом минулого року споживання природного газу для виробництва теплової енергії в ЖКГ зменшилося на 8%.

 
Коментарі (0)