ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаЖитомирські котельні запрограмують на економію

Житомирські котельні запрограмують на економію

Житомирський міськвиконком підтримав доцільність залучення іноземного кредиту для модернізації міських котелень

Реалізацію проекту «Впровадження інноваційних технологій в системі теплопостачання м. Житомира» планують розпочати вже з наступного року. Проект передбачає впровадження енергоефективних технологій у системі теплопостачання та вирішення проблемних питань не лише у рамках обласного центру, а й на рівні районних котелень. 

Загальний бюджет реалізації проекту складає понад 685 тис. євро. Кошти буде залучено у Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО). Із них: 292 тис. євро – кредит під 6% річних за фіксованою ставкою терміном на дев’яти років із початком виплат на другий рік; стільки ж – 292 тис. євро – безповоротний грант у розмірі 100% від суми кредиту. Понад  101 тис. євро – співфінансування робіт, які забезпечує КП  «Житомиртеплокомуненерго».

Прогнозується, що у перший рік після роботи оновлених котелень економія складе близько 70 тис. євро.

«Таким чином, фінансові вигоди повністю перекривають усі кредитні зобов’язання по даному проекту. Для порівняння: на виплату відсотків та тіла кредиту (292 тисяч євро) щороку спрямовуватиметься близько 50 тисяч євро, тоді як економія перевищуватиме витрати на 20 тисяч євро. Отже, взявши 292 тисяч євро кредиту, підприємство додатково безповоротно отримує таку ж саму суму – 292 тисяч євро гранту. Тоді, як відсотки за користування кредитом упродовж дев’яти років не перевищать 80 тисяч євро», - повідомляють у мерії міста.

Источник: Житомир.info

 
Коментарі (0)