ГоловнаВибір редакціїБлагоустрійЖиттєзабезпечення країни щодень важче утримувати

Життєзабезпечення країни щодень важче утримувати

Системи життєдіяльності країни працюють у нормальному режимі. Втім, за словами посадовців, щодень утримувати їх у такому стані стає складніше.

Віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул  запевнив, що наразі функціонування систем життєдіяльності країни здійснюється в нормальному режимі. Це – тепло, вода, газ, електроенергія. Але кожен день, за словами посадовця, це стає робити все складніше.

«Комунальні та дорожні служби, Державна служба з надзвичайних ситуацій переведені в посилений режим роботи. У всіх регіонах працюють цілодобові штаби. Однак, йде циклон – мінус вісім, мінус дев'ять градусів Цельсія, пориви вітру більше 20 метрів в секунду», - зазначив Віце-прем'єр-міністр.

Олександр Вілкул наголосив, що уряд тримає на жорсткому контролі ситуацію в регіонах.

«Цілодобово працює Штаб в Мінрегіоні, який координує роботу обласних штабів. Аварійні ситуації, які виникали протягом трьох днів, з 7 по 9 грудня, оперативно ліквідовувалися. Зокрема, в усіх 78 населених пунктах, які були знеструмлені в ніч з 6 на 7 грудня, наразі електропостачання вже відновлено. Були пориви в тепломережах Києва, проте всі ремонтні роботи ліквідовуються протягом доби», - сказав Олександр Вілкул.

На сьогоднішній день, за словами Віце-прем’єр-міністра, посипання доріг загального користування забезпечують 681 одиниць техніки та 1,1 тис. робітників, в тому числі на дорогах державного значення 447 од. техніки та 627 робітників. В режимі чергування перебуває 1338 од. техніки і механізмів та 2,2 тис. робітників.

Читайте також: Регіони випробовують на готовність до зими

Для забезпечення сталого руху на автошляхах в західному, північному і центральному регіонах України Державна служба з надзвичайних ситуацій та Укравтодор здійснює постійний моніторинг ситуації. Також за завданням Уряду організовано чергування 12 автотягачів на основних гірських перевалах Карпат (Яблуницькому, Вишківському, Латірському та Ужоцькому).

Крім того, у разі подальшого ускладнення погодних умов передбачено виставлення 48 автомобільних тягачів на завчасно визначених ділянках доріг в регіонах, де прогнозується ускладнення руху.

На всіх основних напрямках руху до міста Києва (Чернігівському, Харківському, Обухівському, Одеському, Житомирському та Ковельському) підготовлено 57 стоянок для відстою транспорту в межах Київської області та передбачено виставлення 24 автомобільних тягачів.

Також він зазначив, що в результаті аварійних ситуацій, які виникали на дорогах країни, громадянам своєчасно надавалася допомога рятувальниками.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у зв’язку з погіршенням погодніх умов ДСНС закликає водіїв утриматися від поїздок власним транспортом. Це дозволить дорожнім і комунальним службам здійснювати своєчасне прибирання снігу.

 
Коментарі (0)