ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГДержказна обміліє через борги регіонів за ЖКП

Держказна обміліє через борги регіонів за ЖКП

У зв'язку з наближенням холодів уряд вирішив допомогти регіонам вирішити проблемні питання з боргами за ЖКП. Місцевим бюджетам нададуть 7,3 млрд грн з держбюджету на ліквідацію відповідної заборгованості.

Держава зобов'язалася погасити заборгованість за житлово-комунальні послуги, в тому числі і за газ, яка на сьогодні утворилася у всіх регіонах країни. На ці цілі з державного бюджету буде виділено 7,3 млрд грн. Про це повідомив Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, відкриваючи засідання уряду.

«Ми починаємо безпрецедентне погашення боргів за спожиті енергоносії по всій території України. 7,3 млрд грн бюджет виділяє місцевим бюджетам для погашення заборгованості по ЖКГ, в тому числі і за газ», - зазначив він.

За словами Прем'єра, погоджено та затверджено відповідне рішення уряду було вчора, 7 жовтня, на засіданні профільного урядового комітету.

При цьому Арсеній Яценюк підкреслив, що прийняття заходів зумовлене тим, що потрібно готуватися до опалювального сезону.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, сумарна прострочена заборгованість підприємств теплокомуненерго (ТКЕ), теплоелектроцентралей (ТЕЦ) і прямих промислових споживачів перед НАК «Нафтогаз України» в період з 23 по 30 вересня знизилася на 1,5% (на 289 млн грн) - до 19,482 млрд грн. Поки нових даних НАК «Нафтогаз» не оприлюднила.

 
Коментарі (0)