ЖКГ випробують єднанням

Галузь ЖКГ очікує кардинальна реформа законодавчої бази. Вчора наміри про створення єдиного кодексу законів підтвердив й новий очільник Мінрегіону Геннадій Темник.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ має намір продовжити роботу з уніфікації законодавства, яким регулюється діяльність галузі, і до 2014 року сформувати нормативно-правову базу для створення єдиного кодексу законів.

Про такі наміри вчора заявив Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Темник під час своєї першої за три місяці прес-конференції, присвяченій стратегії роботи галузі у поточному році. Зокрема, урядовець заявив, що зараз відомство готує проект закону, яким пропонується внести зміни в базові, профільні закони («Про теплопостачання», «Про питну воду та водопостачання», «Про благоустрій населених пунктів» і т.д.) з метою усунення дубляжу норм і правових колізій. Цей документ планується затвердити на засіданні уряду і подати на розгляд парламенту до кінця 2013 року.

«Та законодавча база, яка зараз діє в галузі, а це близько 200 з гаком нормативних документів, які один одного доповнюють, а іноді і суперечать один одному. Тому ми прийняли рішення про розробку єдиного закону, яким плануємо за 2013 внести зміни в чинне законодавство для того, щоб до кінця року ми вийшли повністю на нормальну законодавчу базу. А потім вже на її базі відпрацьовувати можливість також єдиного кодексу житлово-комунального господарства», - відповів Міністр на запитання кореспондента «України Комунальної».
Нагадаємо, Мінрегіон почав роботу з формування єдиного галузевого законодавства ще в 2011 році. Тодішній Міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Анатолій Близнюк підписав договір з експертами Інституту соціально-економічних стратегій про розробку уніфікованого документа. З матеріалами розробників законопроекту можна ознайомитися на сайті «У.К.».
 
На початку лютого чинний глава відомства Геннадій Темник, який декларує принципи спадкоємності влади, проводив нараду з експертами, в ході якого ознайомився розробками Інституту. Втім, продовжувати договір з цією установою пан Темник не поспішає. Відповідаючи на запитання «України Комунальної», Міністр повідомив, що до роботи над створенням єдиного законопроекту будуть підключені й інші фахівці. «Ми будемо розширювати коло експертів, що працюють над цією концепцією», - підкреслив він.
 
Докладніше про створення єдиного Кодексу ЖКГ читайте тут.

Марія Цатурян

 
Коментарі (0)