ГоловнаГоловнеГазопостачанняЗменшення ціни на газ не принесе зниження тарифів для населення

Зменшення ціни на газ не принесе зниження тарифів для населення

Експерти переконані, що приватизація української ГТС дозволить Києву отримати знижку на російський газ. Втім, така можливість не виключена і за умови судової тяганини з «Газпромом». Та у будь-якому чекати зниження тарифів на газ для населення не варто.

Приватизація газотранспортної системи (ГТС) України дозволить знизити ціну на експортований з Росії газ до 250-260 дол. за тис. куб. м. Таку думку висловив член наглядової ради Інституту енергетичних досліджень Юрій Корольчук, - інформує Gazeta.ua.

«Наскільки я знаю, Україна може отримувати знижку до 250-260 доларів», - сказав він.

У свою чергу, глава правління альянсу «Нова енергія» Валерій Боровик зауважив, що для зниження ціни на експортований російський газ приватизація ГТС не обов'язкова.

«Реальна ціна повинна бути 250 доларів за тисячу кубометрів. Для цього треба судитися, як це зробили інші компанії... Але навіть в разі зниження ціни на газ для України ціна на газ для населення знижуватися не буде. Бо далі вже немає куди знижувати», - наголосив пан Боровик.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді зняти заборону на приватизацію державних підприємств, дочірніх підприємств НАК «Нафтогаз України», що здійснюють діяльність з транспортування газу магістральними трубопроводами та зберігання його у підземних сховищах, а також підприємств, установ, організацій, утворених внаслідок їх реорганізації.

 
Коментарі (0)