ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійЗміни до ДБН: дозволено скління балконів при проектуванні багатоповерхівок

Зміни до ДБН: дозволено скління балконів при проектуванні багатоповерхівок

З 1 жовтня набрали чинності зміни до ДБН з проектування житлових будинків, які дозволили скління балконів і лоджій вище 3-го поверху при проектуванні нових і реконструкції існуючих житлових будинків.
З 1 жовтня 2018 року вступили в дію зміни у державні будівельні норми щодо проектування житлових будинків, зокрема зміна №4 у ДБН В.2.2-15-2005 «Будинки і споруди. Житлові будинки. Основні положення», яка дозволила скління балконів та лоджій вище 3-го поверху при проектуванні нових та реконструкції існуючих житлових будинків.
 
Про це повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.
 
Раніше, відповідно до старих норм, скління балконів у багатоповерхівках при їх проектуванні відбувалося лише на 1-3 поверхах, через що багато громадян робили це самостійно. 
 
Згідно зі змінами у ДБН, скління дозволено робити на балконах та лоджіях з шириною не менше 1,2 м. При цьому площа скління має становити не менше 50% від площі зовнішніх стін балконів, а вікна повинні влаштовуватися з сумарною шириною не менше 1,2 м і відчинятися в бік балкона. 
 
Крім цього, даними змінами у ДБН скасовано обов’язкове проектування порогу або сходів при вході до житлових будинків. Відтак допускається влаштовувати позначку підлоги приміщень на рівні позначки тротуару за умови влаштування твердого покриття із заходами водовідведення.
 
Також новими змінами допускається розміщення вбудованих у житлові будинки закладів громадського харчування місткістю не більше 250 місць за умови наявності відокремленої території та входів ззовні.
 

Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення. 

У кожної компанії повинен бути свій сайт. Він допоможе розвинути ваш бізнес, перевести його на другий рівень. Якщо вас цікавить розробка сайту Київ,то ви можете звернутися до компанії "Лаймнет". Ми допоможемо вам досягти нового рівня.

 
Коментарі (0)