ГоловнаКоментаріЖитлоЗміни у правилах реєстрації нерухомості породять хаос

Зміни у правилах реєстрації нерухомості породять хаос

Мін'юст має намір змінити правила реєстрації нерухомості. За ними між покупцем і продавцем стоятимуть чотири чиновники замість одного. Експерти не бачать доцільності у таких змінах.

Оновлені правила реєстрації нерухомості призведуть до хаосу, адже за новою схемою, запропонованою Кабміном, між покупцем і продавцем стоятимуть чотири чиновники замість одного. На цьому наголосила президент Ліги експертів України Світлана Бовсуновська, - повідомляє «ГолосUA».

«Боротьба з корупцією - це звучить гордо, але, як правило, в цій боротьбі перемагає завжди корупція. Тому чергова боротьба з корупцією, в даному варіанті, який нам пропонується, призведе лише тільки до хаосу», - сказала вона.

«Сьогодні ми приходимо до нотаріуса, платимо йому за послугу і через 2 години в реєстрах зареєстровано право власності. А в даному випадку між покупцем і продавцем пропонують трьох чиновників. При цьому реєстр залишається як організація, яка буде навчати цих реєстраторів, їх контролювати і так далі. Тобто, ще четвертий є у нас з вами посередник. Тобто, ось це роздмухування штату чиновників, воно не виправдано», - підкреслила експерт.

Читайте також: Реєстрація нерухомості: нові правила зі старими результатами

Нагадаємо, Міністерство юстиції збирається змінити правила реєстрації нерухомості. Нововведення полягає в тому, що приймати документи будуть адміністратори, а обробляти їх - реєстратори, з якими клієнти не зможуть контактувати. Угоди в такому «сліпому режимі» допоможуть викорінити корупцію в галузі. Саму ж функцію реєстрації планують передати місцевій владі - як пояснив прийдешні зміни керівник Мін'юсту Павло Петренко.

 
Коментарі (1)
Сергей
21 Липня 2014 p. 12:36
К сожалению у нас на Украине мы привыкли что нас везде все гнут и гнут, а мы все платим и платим. Так и сейчас, только начало все более или менее налаживаться в нашем бизнесе как придумывают новые поборы.Но нам ведь после Майдана так и не стало легче. Все происходит как всегда, нас очередной раз ущемляют, а мы верим в светлое будущее! Воистину не сгибаемый Украинский народ!