ГоловнаВибір редакціїНадзвичайні подіїЗношеність теплових мереж калічить киян

Зношеність теплових мереж калічить киян

У Дніпровському районі столиці сьогодні внаслідок пошкодження трубопроводу стався провал асфальту, в який потрапив однією ногою 8-річний хлопчик, тому «Київенерго» закликає киян дотримуватися правил безпеки у таких ситуаціях.

Близько восьмої години ранку у міждворовому проїзді на вул. Алма-Атинській, 89 у Дніпровському районі пошкодження трубопроводу діаметром 57 мм стало причиною утворення провалу асфальту, - інформує «Україну Комунальну» прес-служба компанії.

У провал однією ногою потрапив 8-річний хлопчик.. Він був госпіталізований, зараз перебуває під наглядом лікарів, його стан стабільний. Київенерго планує надати максимальну допомогу в процесі лікування дитини.

О 8.15 аварійно-відновлювальна бригада прибула на місце пошкодження, відгородила його і розпочала усунення.

Пошкоджена ділянка мережі була прокладена у 1970-х роках за бітум-перлітовою технологією, тобто безканальним способом просто у ґрунті. З часом подібна технологія була визнана фахівцями як неприйнятна, і заборонена для використання. Термін експлуатації таких трубопроводів становить 15 років. Крім незадовільних технічних характеристик, прокладання тепломереж за бітум-перлітовою технологією ускладнює виявлення точного місця пошкодження під час експлуатації.

Нагадаємо, Київенерго здійснює постійне оновлення теплових мереж. У цьому році компанія замінила понад 80 км тепломереж, інвестувавши понад 200 млн грн.

Загалом понад 50% теплових мереж, з 2,5 тис. км, які обслуговує Київенерго, експлуатуються понад 25 років. Наслідком їхньої зношеності можуть бути провали і промоїни з появою гарячої води або пари на поверхні. При цьому під час опалювального сезону висока температура теплоносія може призвести до опіків людини, якщо вона потрапила в провал.

Катерина Ляшевська

 
Коментарі (0)