ГоловнаНовини ЖКГСтатистикаЗростання тарифів на житло, воду, електроенергію, газ у січні становило 0,7%

Зростання тарифів на житло, воду, електроенергію, газ у січні становило 0,7%

Споживчі ціни у січні цього року в Україні зросли на 10% у річному вимірі (проти січня минулого року), не змінившись у порівнянні з показником місяцем раніше
Споживчі ціни у січні цього року в Україні зросли на 10% у річному вимірі (проти січня минулого року), не змінившись у порівнянні з показником місяцем раніше. Такі дані повідомила Державна служба статистики України.
 
Споживчі ціни в січні 2022 року у порівнянні з груднем минулого року зросли на 1,3%.
 
Базова інфляція в січні у порівнянні з груднем 2021 року становила 0,1%, із січнем 2021 року – 7,6%.
 
На споживчому ринку в січні ціни на харчові продукти та безалкогольні напої зросли на 2,5% (14% у річному вимірі). Найбільше (на 20,5%) за місяць подорожчали овочі. На 3,9–1,0% у січні зросли ціни на яйця, фрукти, хліб, молоко та молочні продукти, м'ясо та м’ясопродукти, рис, сало, масло. Водночас на 0,8% та 0,5% подешевшали цукор та соняшникова олія відповідно.
 
Одяг і взуття подешевшали на 5,7%, у т.ч. взуття – на 6,1%, одяг – на 5,4%.
 
Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива у січні становило 0,7% (4,3% у річному вимірі). Як пояснили у Держстаті, подорожчання за місяць відбулося в основному через підвищення тарифів на каналізацію на 14,9%, водопостачання – на 12,0%.
 
Ціни на транспорт зросли у січні на 1,3%, як вказано, передусім коштом подорожчання проїзду в залізничному пасажирському транспорті на 2,9%, палива та мастил – на 2,6%.
 
У сфері зв’язку ціни за місяць зросли на 1,1%, що пов’язано з підвищенням тарифів на місцевий телефонний зв’язок на 13,6%.
 
Подорожчання послуг освіти на 1,6% у січні (17,4% у річному вимірі) у Держстаті пояснили зростанням плати за утримання дітей у дошкільних закладах на 23,3%.
 
За місяць ціни на послуги, пов'язані з охороною здоров'я, здорожчали на 0,5% (6,2% у річному вимірі).
 

Дані наведено без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, міста Севастополя та частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях. 

 
Коментарі (0)