ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняЗубко наголосив на відповідальності депутатів при голосуванні енергоефективних законів

Зубко наголосив на відповідальності депутатів при голосуванні енергоефективних законів

Зокрема, мова йде про законопроекти «Про енергетичну ефективність будівель», «Про Фонд енергоефективності», «Про житлово-комунальні послуги», «Про комерційний облік комунальних послуг»

З прийняттям парламентом необхідного пакету законопроектів з енергоефективності, споживач матиме можливість отримати всю необхідну технічну й фінансову підтримку від держави для економії енергоресурсів та зменшити свої витрати на комунальні послуги. 

Про це в ефірі програми «Час. Підсумки дня» на 5 каналі заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, передає прес-служба Мінрегіону.

Зокрема, мова йде про законопроекти «Про енергетичну ефективність будівель», «Про Фонд енергоефективності», «Про житлово-комунальні послуги», «Про комерційний облік комунальних послуг». Всі вони чекають розгляду ВРУ.

«Ми готувалися до Дня енергоефективності у Верховній Раді. У нас були тривалі обговорення законопроектів з енергоефективності, експертні круглі столи, дискусії. Зараз настав час приймати рішення у парламенті», — наголосив Геннадій Зубко.

Віце-прем’єр-міністр наголосив, що неприйняття законодавчого пакету з енергоефективності ставить під загрозу надання 100 млн євро допомоги від ЄС і наповнення Фонду енергоефективності. «Сьогодні держава має час, щоб провести системні перетворення у напрямку енергоефективності, децентралізації, поліпшення ведення будівельного бізнесу. Тому я ще раз наголошую на відповідальності кожної політичної сили у парламенті при голосуванні за необхідні законопроекти. Це ваш важливий крок у реформуванні країни та до її енергонезалежності», — наголосив він.

Нагадаємо, що сьогодні 16 березня на порядок денний розгляду Верховної Ради винесено низку важливих законопроектів. Зокрема:

№4941 – Д «Про енергетичну ефективність будівель» (перше читання);

№1581-Д «Про житлово-комунальні послуги»;

№5587 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо поліпшення умов ведення будівельної діяльності» (перше читання);

№3610 Д «Про внесення змін до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» (щодо скасування пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту) (перше читання);

№4550 «Про внесення змін до статті 4 Закону «Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва» (щодо реалізації державних житлових програм) (друге читання);

№3696 Д «Про внесення змін до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» (друге читання).

 

 
Коментарі (0)