ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняЗубко розповів, які антикризові заходи в енергетиці буде застосовано

Зубко розповів, які антикризові заходи в енергетиці буде застосовано

Перед урядом стоять тактичні та стратегічні завдання з розв’язання кризової ситуації в енергетиці у зв’язку зі зменшенням запасів антрацитової групи вугілля на підприємствах.

Про це після засідання уряду заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, повідомляє Урядовий портал.

«Стратегічно Україна визначила свій шлях до енергонезалежності. Рішення було прийняте в 2014 році, і ми поступово до нього рухаємося. В тому числі це відмова від купівлі російського газу та від антрацитової групи вугілля, підприємства з видобутку якого залишилися на тимчасово окупованій території України», - наголосив Зубко.

Зокрема, за словами міністра, антикризовий енергетичний штаб вже напрацював алгоритм дій для забезпечення стабільної роботи енергосистеми України. Він підкреслив, що це, в першу чергу, можливість проведення надзвичайних заходів в енергетиці та проведення штабів в областях України, особливо у промислових, для сталого тепло- і енергопостачання населенню.   

Він також додав, що   Україна вже почала переводити потужності на інший тип вугілля – газове, яке добувають на українській території.

«Наразі на Зміївській ТЕС вже відбувається поступовий перехід на споживання вугілля газової марки. Переобладнання усіх ТЕС одночасно зробити неможливо. На все потрібен час і фінанси. Але Україна розпочинає поступову модернізацію, що дозволить позбутись залежності від  антрацитового вугілля», - підкреслив Зубко.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
15 Лютого 2017 p. 22:09
Щодо електрозбереження, то працівники державних бюджетних установ, часто на протязі усього робочого дня микрохвильовками, електрочайниками та іншими потужними електроприладами спалюють державну електроенергію. Крім того, біля кожної такої працівниці стоїть потужний електрообігрівач. Навіщо те енергозбереження, адже держава розрахується за будь-яку кількість спаленої електроенергії. -----------------------------------------------------А тепер уявіть, що буде, якщо дома у цих держпрацівниць поставлять індивідуальні газові лічильники -- вони за для економії газу і усю їжу для своєї сім"ї будуть готувати на роботі. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Крім того, не зайве зауважити, що працівники держустанов складають переважну більшість офіційно зайнятого населення , а також те, що вони не виробляють ні матеріальних речей, ні духовних цінностей. Тобто, їх завищене енергоспоживання не є виправданим.