ГоловнаНовини ЖКГВодопостачання Безгоспні водопроводи наносять збитки Луганську

Безгоспні водопроводи наносять збитки Луганську

В Луганській області немає жодного населеного пункту, де не було б безгоспних водопровідних мереж.

Офіційно на балансі ТОВ «Луганськвода» знаходиться 7647,2 км водоводів і 1719,2 км каналізації, але фактично до цієї кількості слід було б додати ще 820,4 км безгоспних водопровідних мереж та 65,22 км каналізаційних. Ці мережі - найбільш аварійні, проте підприємство змушене обслуговувати і цю інфраструктуру, оскільки по них отримують послуги водопостачання та водовідведення багато абонентів.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі ТОВ «Луганськвода».
 
Сумний рекордсмен за кількістю безгоспних мереж - місто Брянськ. Тут безгоспних водопровідних мереж більше 270 км, і майже 28 км безгоспних каналізаційних. Також багато безгоспних мереж в Луганську (146,5 км водопроводу та 6,4 км каналізації), Свердловську (124,3 км водоводів і 7,3 км каналізації), інших містах і селищах. Можна сказати, що в Луганській області немає жодного населеного пункту, де не було б таких мереж.
 
За цінами грудня 2010 року на ремонт цих мереж потрібно було більше 72 млн грн, і «Луганськвода» ремонтує їх за свій рахунок, залучаючи кошти, людей і техніку з інших ділянок. Замінити ці мережі підприємство не має права, оскільки законодавство не передбачає можливість капітального ремонту майна, що перебуває у власності третіх осіб.
 
 
Коментарі (0)