ГоловнаНовини ЖКГПодії Мешканці Василькова платять за «віртуальні» ліфти

Мешканці Василькова платять за «віртуальні» ліфти

Ліфтів у хрущовках немає, але за них кілька років платять мешканці цілого житлового району.

У Василькові процвітає комунальна мафія. Ліфтів у хрущовках немає, але за них кілька років платять мешканці цілого житлового району.

Щоб довести факт відсутності ліфтів, довелося звертатися до суду. Феміда підтвердила, що таки немає. Тоді ЖЕК вирішив стягувати гроші за прибирання дитячих майданчиків. І байдуже, що їх теж немає. У квартирі пані Наталі третій тиждень немає світла. На стелях розводи від дощу, вогкість.

Від сильного вітру один із будинків Василькова залишився без новенького даху. Завалилися труби витяжок і дерев'яні перекриття. Тепер, крім води, до помешкань потрапляє ще й холодне повітря. Два роки тому шифер поміняли на металочерепицю.

«Сама конструкція замість залізних скоб кріпилася на звичайних дротах. Дах поміняли, а конструкцію не укріпили», - розповів мешканець будинку Ігор Власов. Крім покрівлі, у Василькові зникають і ліфти. Причому, в усьому житловому масиві. Пан Володимир живе у п'ятиповерхівці і до власної квартири піднімається сходами. Підйомника тут ніколи і не було, але в комунальних платіжках ліфт є. Володимир щомісяця за нього платить 5 гривень.

У суді визнали: платити нема за що. Тепер чоловік сплачує за обслуговування дитячих майданчиків. Дитячих майданчиків біля будинку теж немає. Немає й інших послуг, за які вимагають платити. Комунальні тарифи у Василькові значно вищі, ніж у столиці, скаржаться місцеві жителі.

«У рік кожна сім'я переплатила 180 гривень, помножити на п'ять років, коли діють ці тарифи, ви переплатили по тисячі гривень», - розповів депутат Васильківської міськради Станіслав Пашкевич. Забрати гроші у ЖЕКу тепер важко, бо їх ліквідували і зробили новий. Втім, тариф залишили старий. За необґрунтовану вартість послуг мають відповісти, переконують у прокуратурі.

«Кримінальна справа порушена за фактом, це службова недбалість службових осіб житлово-експлуатаційної контори, які безпосередньо формували ці тарифи і давали на затвердження міській раді», - наголосив Васильківський міжрайонний прокурор Ян Стрелюк. Тарифи переглянуть, дах перекриють, обіцяють комунальники. Такі заяви васильківці вже чули. Далі слів поки що не пішло.

Джерело - ТСН

 
Коментарі (0)