ГоловнаНовини ЖКГБудівництво120 харківських сімей отримають кредити на житло

120 харківських сімей отримають кредити на житло

На сьогодні для участі в програмі доступного житла зареєструвалося приблизно 120 харківських сімей, у програмі молодіжного кредитування - близько 20

120 харківських сімей у 2012 році стоять у черзі для участі в муніципальних програмах молодіжного кредитування і доступного житла.

Про це сьогодні, 2 березня, у прес-центрі Харківської міської ради повідомив директор Департаменту економіки та комунального майна міськради Михайло Фатєєв, інформує прес-служба міськради.

За його словами, тепер у Харкові близько 30 тис. сімей перебувають на квартирному обліку. Разом з тим, формується окремий реєстр для охочих узяти участь у міських програмах.

На сьогодні для участі в програмі доступного житла зареєструвалося приблизно 120 харківських сімей, у програмі молодіжного кредитування - близько 20.

Михайло Фатєєв нагадав, що кошториси програм на 2012 рік затвердили на сесії міської ради – по 5 млн грн кожен.

Він також зазначив, що за двома програмами харківські будівельники отримали у 2011 році понад 28 млн грн (кошти міського та державного бюджетів, а також кошти громадян).

«За 2011 рік 87 сімей змогли поліпшити своє житлове становище. 31 сім'я за програмою молодіжного кредитування оформила кредити на 38 квартир, за програмою доступного житла 56 сімей придбали 56 квартир», - зазначив заступник міського голови.

За його інформацією, у 2012 році для реалізації програм житло виділятимуть у будинках, розташованих на Олексіївці, Салтівці і в Рогані. У програмах беруть участь будинки останнього року здачі.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)