ГоловнаНовини ЖКГПолітикаА. Рева:«Наша головна мета - збільшити кількість людей, які платять пенсійні внески»

А. Рева:«Наша головна мета - збільшити кількість людей, які платять пенсійні внески»

Сьогодні потрібна пенсійна система, яка буде мотивувати людей виходити на пенсію пізніше, заявив міністр соціальної політики Андрій Рева
Сьогодні потрібна пенсійна система, яка буде мотивувати людей виходити на пенсію пізніше, заявив міністр соціальної політики Андрій Рева в інтерв'ю «Дзеркало тижня».
 
"Пенсійний вік у нас вже підвищується. Тому той ефект, про який говорив МВФ, треба ділити на два. Для жінок з 2011-го ще протягом десяти років пенсійний вік зростатиме. І якщо б ми пішли по шляху "пенсійного віку", то мова йшла тільки про чоловіків", - сказав Андрій Рева.
 
"Але якщо ми підвищимо пенсійний вік, то б'ємо по тій частині суспільства, яка сплачує внески, працює і кожен день чекає пенсії. А до них приходять і кажуть: ви підете на пенсію не зараз, а через три роки. Цей демотивує людей. А потрібна система, яка, навпаки, мотивує", - вважає чиновник.
 
"Наша головна мета - збільшити кількість людей, які платять пенсійні внески. Зрівнялівкою цього досягти не можна. Платити почнуть тоді, коли зрозуміють, що пенсію потрібно заробити, що вона залежить від розміру внеску і стажу. Людину потрібно поставити перед вибором: хочеш йти на пенсію в 60 років - зароби її. Не заробив - в 60 років на відпочинок йти не має", - пояснив міністр соціальної політики Андрій Рева.

Згідно з меморандумом між Україною та Міжнародним валютним фондом, оприлюдненому 4 квітня, Верховна Рада повинна прийняти закон про пенсійну реформу, а сама реформа повинна вступити в силу з початку 2018 року. 

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
17 Квітня 2017 p. 18:01
Багато осіб непенсійного віку взагалі не мають ні зарплат, ні пенсій ,-- звільнені з роботи у зв"язку з "ліквідаціями" державних установ , тобто з ініціативи держави, по незалежним від працівників причинам позбавлені засобів існування, тому вимушені жити на утриманні своїх сімей.
Коля Пухов1
17 Квітня 2017 p. 18:13
Тобто, людина працювала і платила податки та раптом якісь посадовці вирішили , щоб ця людина не працювала і не платила податки ... . А винуватими у цьому тепер хотять зробити самих звільнених працівників....