ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаАхметов переведе Запоріжжя на «зелене світло»

Ахметов переведе Запоріжжя на «зелене світло»

В Україні почала працювати одна з найбільших електростанцій, яка використовує силу вітру. Перші 19 установок Ботієвської ВЕС введені в експлуатацію. Ще 11 вітряних турбін будуть встановлені до кінця поточного року

А саме,  всі 30 вітроустановок першої черги, потужністю 90 МВт, будуть запущені в Об'єднану енергетичну систему України. Очікується, що ще 110 МВт потужності Ботієвської ВЕС будуть запущені до кінця 2013 року. Після виходу на проектну потужність в 200 МВт, Ботієвська ВЕС буде щорічно генерувати в середньому 686 ГВт год електроенергії (еквівалент споживання 960 тис. сімей).

Про це «У.К.» повідомили у прес-центрі компанії ДТЕК.

Інвестиції в будівництво станції складуть понад 350 млн євро. Всього у вітропарк «ДТЕК Приазовський» планується влити близько 900 млн євро інвестицій.

«Для ДТЕК розвиток поновлюваних джерел енергії – один із стратегічних пріоритетів. Запуск Ботієвської ВЕС є яскравим прикладом реалізації масштабних інноваційних проектів. Введення в експлуатацію вітроелектростанції приведе до щорічного скорочення викидів в атмосферу в еквіваленті 730 тис. тонн двоокису вуглицю. Екологічний захист є обов'язковою умовою при розробці інвестиційних проектів всіх підприємств ДТЕК», - підкреслив Генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко на церемонії запуску перших турбін Ботієвської ВЕС.

Нагадаємо, що в Запорізькій області знаходиться 20% вітроенергетичного потенціалу України, а це дозволяє виробляти понад 3 ГВт електроенергії, що приблизно дорівнює сумарній потужності трьох блоків атомної електростанції.

ДТЕК – український вертикально-інтегрований енергетичний холдинг, чиї підприємства спеціалізірюются на видобутку і збагачення вугілля, а також на ринках генерації і постачання електроенергії. ДТЕК є енергетичним підрозділом Систем Кепітал Менеджмент (СКМ). 

 
Коментарі (0)