ГоловнаНовини ЖКГАналітика Аналіз е-декларацій свідчить, що урядовці та нардепи мають половину останнього траншу МВФ

Аналіз е-декларацій свідчить, що урядовці та нардепи мають половину останнього траншу МВФ

Аналіз е-декларацій свідчить, що готівкою та на рахунках у банках в народних депутатів та урядовців перебуває понад 12,7 млрд грн - половина останнього траншу МВФ
Аналіз е-декларацій свідчить, що готівкою та на рахунках у банках в народних депутатів та урядовців перебуває понад 12,7 млрд грн, повідомляє УНН з посиланням на сумарні підрахунки за аналізом електронних декларацій опублікованих в Єдиному державному реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.
 
За підрахунками експертів, у пункті 12 декларацій “Грошові активи” народні депутати задекларували коштів на 12,3 млрд грн (в середньому грошових коштів — 30,4 млн грн на одного депутата), а урядовці задекларували понад 456 млн грн. Йдеться про готівкові кошти та банківські рахунки в національній та іноземній валютах.
 
Слід зауважити, що останній отриманий Україною транш МВФ становив один млрд доларів, а це за перерахунком у національну валюту становить 25,6 млрд грн.
 
Для співставлення сум УНН наводить низку цифр, наприклад передбачається, що наступного року фінансування програм для лікування людей, які страждають на онкологічні захворювання, ВІЛ/СНІД, гемофілію, вірусні гепатити, розсіяний склероз, цукровий діабет, серцево-судинні, судинно-мозкові та інші тяжкі захворювання становитиме 6 млрд грн.
 
У проекті бюджету України на 2017 рік планується виділити 3,35 млрд грн на підтримку культури.
 
30 жовтня о 24:00 завершився перший етап подання електронних декларацій за 2015 рік для суб’єктів декларування, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище.

За даними офіційного сайту Єдиного державного реєстру декларацій станом на 24.00 30 жовтня у реєстрі значаться 118 тис. 173 документи. 

 
Коментарі (0)