ГоловнаНовини ЖКГПолітикаА.Рева:«норма в проекті Меморандуму з МВФ щодо блокування підвищення зарплат на три роки є незрозумілою»

А.Рева:«норма в проекті Меморандуму з МВФ щодо блокування підвищення зарплат на три роки є незрозумілою»

Якщо ми підвищуємо мінімальну пенсію у цьому році на 10%, то щонайменше на 15% ми повинні підвищити рівень мінімальної зарплати”, - заявив Андрій Рева і додав, що реформа заробітної плати проводилась як основа для пенсійної реформи
 
 
Про залежність пенсійної реформи від підвищення мінімальної заробітної плати Міністр соціальної політики Андрій Рева розповів в інтерв’ю виданню Realist.
 
Урядовець наочно продемонстрував розрахунки, які вказують на прямий зв’язок між рівнем мінімальної зарплати та мінімальної пенсії.
 
„Якщо ми підвищуємо мінімальну пенсію у цьому році на 10%, то щонайменше на 15% ми повинні підвищити рівень мінімальної зарплати”, - заявив Андрій Рева і додав, що реформа заробітної плати проводилась як основа для пенсійної реформи.

За його словами, у цьому контексті є незрозумілою норма в проекті Меморандуму з МВФ щодо блокування підвищення зарплат на три роки. „У такому випадку пенсія буде підвищуватись, а внески зменшуватись, що призведе до збільшення дефіциту Пенсійного фонду. І відповіді на це питання я так і не отримав”, - зазначив  Міністр. 

 
Коментарі (0)