ГоловнаВибір редакціїБудівництвоАзаров не задоволений популяризацією дешевого житла

Азаров не задоволений популяризацією дешевого житла

Прем’єр-міністр України Микола Азаров доручив Мінрегіону докласти більших зусиль для популяризації нової програми здешевлення вартості кредитів для забезпечення доступним житлом громадян.

Прем’єр-міністр України Микола Азаров доручив Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства докласти більших зусиль для популяризації нової програми здешевлення вартості кредитів для забезпечення доступним житлом громадян. Про це він заявив під час засідання Уряду 27 червня.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Департаменту інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

За його словами, триває втілення в життя програми доступного житла, але темпи її реалізації могли б бути значно кращими.  «Чи задовольняють нас, і в першу чергу громадян України, темпи розгортання цієї програми? Звичайно, ні», - зазначив Микола Азаров.

На думку пана Азарова, насамперед необхідно вдосконалити порядок надання іпотечних кредитів, врахувавши пропозиції, які надходять із регіонів і стосовно розміру першого внеску, і інших умов кредитного договору.

Але при цьому, переконаний Прем’єр-міністр, треба більш активно проводити інформаційну кампанію з її популяризації: «Ми повинні подвоїти, потроїти наші зусилля стосовно популяризації нової державної програми. Щоб кожен наш громадянин, кожна людина, так би мовити, «змучена квартирним питанням» дізналася про кроки держави і Уряду не з приватних консультацій, а з відкритих урядових джерел. Як це організовано, наприклад з виплат знецінених заощаджень». При цьому він наголосив, що в цьому напрямку повинно краще попрацювати насамперед Міністерство житлово-комунального господарства та регіонального розвитку.

«Недостатньо просто перераховувати кошти будівельникам, коли широкому загалу невідомі умови отримання пільгового іпотечного кредиту. Не можна активізувати будівництво, коли не відомо як можна буде ці квартири отримати і на яких умовах. Я звертаю вашу увагу, шановний Анатоліє Михайловичу», - наголосив Микола Азаров.

Він повідомив, що на даний час в Україні виявили бажання отримати пільговий кредит понад 7,5 тисяч осіб, а для участі у програмі відібрано 4 тисячі 710 квартир. Глава Уряду зазначив, що нова програма не тільки дає змогу отримати нове житло тисячам українських громадян, вона надає нове дихання вітчизняному житловому будівництву.

 
Коментарі (0)