ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоБескидський тунель добудується тисячами метрів

Бескидський тунель добудується тисячами метрів

Цьогоріч продовжиться будівництво Бескидського тунелю. У Мінінфраструктури планують побудувати до 0,7 км нового двоколійного тунелю.

Упродовж поточного року заплановано побудувати до 0,7 км нового двоколійного Бескидського тунелю. Про це заявив Міністр інфраструктури Володимир Козак, - повідомляє прес-служба відомства.

«Триває будівництво Бескидського тунелю. Підготовчі роботи проведено і розпочато буріння. І в 2014 році плануємо пройти до 0,7 км», - сказав посадовець.

У цілому спорудження об’єкту передбачено закінчити у 2016 році. Міністр наголосив, що по завершенню будівництва пропускна спроможність тунелю зросте із 47 до 100 пар поїздів. Швидкість проходження тунелем теж збільшиться – приблизно з 40 до 80 км/год.

Нагадаємо, для України Бескидський тунель має стратегічне значення, оскільки за маршрутом, на якому він розташований, перевозяться вантажі до західного кордону країни, а також понад 40% транзитних вантажів у напрямку Західної і Центральної Європи.

Новий тунель пройде на відстані 30 м зліва від діючого. Штучна споруда, довжиною 1764,5 м, проляже на 182-метровій глибині від поверхні Бескидського хребта (781-807 м над рівнем моря). Тунель обладнають сучасними приладами робочого та аварійного освітлення, вентиляції, відеонагляду, контрольними датчиками визначення рівня шкідливих газів, а також постійного моніторингу внутрішнього стану тунелю, засобами сигналізації та зв’язку, пожежної безпеки і системою антикорозійного захисту.

Проектом передбачено спорудження 49 ніш і 12 камер, розташованих відповідно через 60 м та 300 м у шаховому порядку з кожної сторони по усій довжині тунелю. Для проходу обслуговуючого персоналу та можливої евакуації людей, між старим та новим тунелями передбачено спорудження трьох евакуаційних збійок (переходів).

Підрядником для проектування та будівництва Бескидського тунелю визначено ПрАТ «Будівельна Асоціація Інтербудмонтаж». Для проходки тунелю обрано новоавстрійський метод (будівництво передбачено як вибуховим, так і прохідницьким методами з використанням випереджуючого екрану).

 
Коментарі (0)