ГоловнаНовини ЖКГЖитлоБудинкам нав'яжуть енергопаспорти

Будинкам нав'яжуть енергопаспорти

В Україні законодавчо врегулюють обов’язкову паспортизацію енергетичної ефективності для будівель. Відповідний законопроект найближчим часом має розглянути парламент.

У Верховній Раді підготовлено до другого читання проект закону «Про енергетичну ефективність житлових та громадських будівель». Про це повідомив т.в.о. Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Григорій Семчук, інформують у прес-службі відомства.

За його словами, проектом передбачається, що для нових будівель, а також для будівель, які підлягають реконструкції чи капітальному ремонту, є обов’язковою паспортизація енергетичної ефективності.

Передбачається, що державна підтримка здійснення енергоефективних заходів надаватиметься відповідно до законодавства та виключно за наступних умов:

1) наявності паспорта енергетичної ефективності будівлі;

2) досягнення в будівлях не менш як 10-відсоткової економії паливно-енергетичних ресурсів у результаті здійснення енергоефективних заходів за умови підтвердження забезпечення встановленого рівня економії паливно-енергетичних ресурсів.

У Мінрегіоні також зазначають, що реалізація проектів з термомодернізації практично неможлива без створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. У зв’язку із цим у відомстві наразі працюють над удосконаленням нормативно-правової бази щодо створення і функціонування ОСББ.

Зокрема, розроблено та направлено на погодження проект закону «Про особливості права власності у багатоквартирному будинку». Він визначає особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку, регулює правові, організаційні та економічні відносини, що пов’язані з реалізацію прав та обов’язків співвласників багатоквартирного будинку щодо його експлуатації, утримання та управління.

Нагадаємо, раніше «Україна Комунальна» вже висвітлювала тему енергетичної паспортизації житлових будівель у ряді свої публікацій.

 
Коментарі (0)