ГоловнаВибір редакціїБудівництвоБудівельна Палата отримає нове дихання

Будівельна Палата отримає нове дихання

Будівельну Палату України буде оновлено, надано їй більших повноважень, у ній з'являться нові кваліфіковані члени.

Про це в коментарі повідомив Віце-президент Конфедерації будівельників України Ігор Лисов.

7 серпня відбувся з’їзд КБУ, на якому було обрано нового президента. Але проведення зборів не було погоджено із правлячою верхівкою структури, тобто фактичну згоду дала лише Рада директорів, тому Віце-президенти, а також більшість запрошених високо посадовців, не прийшли.

«На з'їзді із 600 організацій було 150, а такою кількістю вони не мають права обирати, якщо немає спеціальної квоти. Тобто були проведені якість спеціальні незрозумілі збори, на яких щось хтось задекларував. А в подальшому ситуація набиратиме оберти: зараз юристи вивчать ситуацію, наскільки правомірним було обрання», - сказав Ігор Лисов.

Читайте також: Генплан: необхідність чи забаганка влади

Раніше, зі складу КБУ за власної ініціативи вибула Асоціація виробників промислових матеріалів, те ж саме планує зробити і Будівельна Палата, залишаючи у складі КБУ лише Асоціацію будівельників. Тому є плани по створенню спорідненого по функціям до Конфедерації органу на базі Палати.

«У нас є Будівельна Палата України, яка має достатньо довгу історію, ми подумаємо як її реанімувати, модернізувати та введемо туди нових членів. І на чолі її стоятиме людина, яка дійсно розуміє, що таке будівництво, законодавча база, яка розуміє, як правильно формувати будівельний бізнес. Тож ми все ж таки оновимо Будівельну Палату, яка вже є зареєстрованою, просто змінимо устав. Десь у вересні місяці ми порадимось і будемо працювати.

Також разом із комітетом профільного Міністерства створимо робочу групу, яка змогла б сприяти комунікації усіх профільних громадських організацій, і щоб створити якусь дійсно потрібну та дієву структуру. Адже є дійсно надзвичайно важливі та серйозні організації, як от Спілка конструкторів, архітекторів, юристів, які можуть сформувати законодавчу базу», - сказав Ігор Лисов.

За матеріалами УНН

 
Коментарі (0)