ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаБудівництво Дністровської ГАЕС виходить на новий рівень

Будівництво Дністровської ГАЕС виходить на новий рівень

Після завершення будівництва Дністровська ГАЕС може стати шостою за масштабами гідроенергетики станцією в світі. Наразі завершується будівництво першої черги станції.

Завершується будівництво першої черги Дністровської ГАЕС. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

За словами, Міністра енергетики та вугільної промисловості України Едуарда Ставицького, Дністровська ГАЕС має стати не лише найбільшою гідроакумулюючою станцією Європи, а й шостою за масштабами гідроенергетики в світі.

Він також додав, що згідно з проектом до її складу входитиме 7 гідроагрегатів загальною потужністю 2268 МВт в генераторному режимі та 2947 у насосному.

Нагадаємо, восени минулого року було введено в експлуатацію першу чергу верхньої водойми станції, корисний обсяг якої складає 11,5 млн. кубометрів, що поставило її на перше місце серед найбільших штучних водойм гідроаккомулюючих станцій в Європі.

Повідомляється, що після завершення будівництва Дністровська ГАЕС забезпечить підвищення надійності енергопостачання та розширить можливості енергосистеми держави. Зокрема, існує технічна можливість підтримувати якісну електроенергію, як по лінії 330 кВ в Молдову, так і по лінії 400 кВ в Румунію, виділивши на ці лінії окремо один або два блоки ГАЕС, ізольовано від України.

Міністр переконаний, що пуск другого гідроагрегату Дністровської ГАЕС є стратегічним завданням для вітчизняної енергетики, а початок пускових операцій заплановано здійснити 19 грудня 2013 року.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів схвалив надання державних гарантій на оформлення кредиту в сумі до 1,5 млрд грн для реалізації проекту «Будівництво першої черги Дністровської ГАЕС у складі трьох агрегатів.

Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», найбільшу гідрогенеруючу компанію України оцінили в мільярди гривень. Тепер керівництву компанії необхідно забезпечити відображення відповідної справедливої вартості у фінансовій звітності товариства.

 
Коментарі (0)