ГоловнаГоловнеБудівництвоБудівництво готове до збільшення обсягів

Будівництво готове до збільшення обсягів

Вітчизняні підприємства готові забезпечити галузь при зростанні будівництва. Водночас, експорт українських будматеріалів зріс та удвічі перевищив імпорт.

У разі зростання обсягів будівництва, підприємства галузі готові забезпечити його вітчизняними матеріалами та виробами на 80 %. Вже до кінця наступного року цей показник буде доведений до 85%. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.

За словами голови Мінрегіону Геннадія Темника, розмір експорту будівельних матеріалів за 8 місяців цього року зріс на 4 % і складає 9,7 млрд. гривень та перевищує імпорт у два рази.

 «Зазначене досягнуто, у тому числі, завдяки введенню в експлуатацію минулого  року   21-го  підприємства з виробництва будматеріалів. У цьому році    буде введено  ще 22 нових виробництва», - сказав Геннадій Темник.

Втім, за його словами, підприємства будівельного комплексу наразі завантажені лише наполовину. Виправити ситуацію, можливо спільними зусиллями усіх секторів економіки, направленими на пошук належних джерел фінансування, у першу чергу за напрямами, передбаченими Державною програмою активізації економіки на 2013-2014 роки.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у державі будуватимуть житло за євростандартами. Відбулося підписання договору про співпрацю між Європейським Економічним Сенатом і Конфедерацією будівельників України.

Таким чином, договором передбачений обмін досвідом із Європою у питаннях законодавства та податків. Впровадження європейських інноваційних технологій будівництва та популяризація за кордоном інвестиційної привабливості будівельної сфери в Україні.

Нагадаємо, у секторі житлового будівництва за 9 місяців виконано робіт загальним обсягом 7 млрд грн, що на 7,2% більше аналогічного періоду минулого року.

 
Коментарі (0)