ГоловнаНовини ЖКГПолітикаБіженцям із зони АТО створять рятувальний коридор

Біженцям із зони АТО створять рятувальний коридор

Для мирного населення, яке бажає виїхати з територій, де проводиться антитерористична операція, створять рятувальний коридор. Окрім того, на потреби переселенців Японія виділила Україні орієнтовно 270 тис. дол.

Президент доручив створити рятівний коридор для мирного населення, яке бажає виїхати з територій, де проводиться антитерористична операція. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Глави держави.

«Для недопущення нових жертв у районі проведення антитерористичної операції Президент України доручив керівникам силових відомств створити всі необхідні умови для мирного населення, яке бажає виїхати» - йдеться у повідомленні.

Окрім того, зазначається, що Голова держави також доручив Уряду взяти на себе організацію перевезення людей, заходи з медичного обслуговування, розгорнути мережу мобільних пунктів для забезпечення мирного населення питною водою, харчуванням і медикаментами.  

«Місцеві державні адміністрації за участі органів місцевого самоврядування повинні разом з Кабінетом Міністрів розмістити населення, яке прибуває з району антитерористичної операції» - наголошується у повідомленні.

Примітно, що за інформацією Мінрегіону, Уряд Японії прийняв рішення про виділення термінової грантової допомоги для підтримки переселенців з АР Крим та східних областей України у розмірі 26 млн японських єн (орієнтовно 270 тис. дол).

Грантова допомога у розмірі 120 тис. швейцарських франків буде надана через Міжнародну федерацію товариств Червоного Хреста та Червоного Півмісяця (IRFC) для закупівлі і доставки 400 наметів для надзвичайних ситуацій, які допоможуть 2000 людей отримати тимчасовий притулок.

Грантова допомога у розмірі 140 тисяч доларів США буде надана через Дитячий фонд ООН (UNICEF) для 3000 людей для попередження епідемій захворювань, пов’язаних із неналежними санітарно-гігієнічними умовами і включає надання гігієнічних наборів, а також інформаційну діяльність.

 
Коментарі (0)