ГоловнаКоментаріКоментарі«Цей рік поховав дві програми реформування ЖКГ і третьої - не буде!» - Олексій Кучеренко

«Цей рік поховав дві програми реформування ЖКГ і третьої - не буде!» - Олексій Кучеренко

«Україна Комунальна» продовжує підбивати підсумки року, що минає. Редакція поцікавилася у представників галузі ЖКГ, експертів і чиновників, чим їм запам'ятався 2012 рік.

Сьогодні на запитання «України Комунальної» відповідає екс-Міністр з питань ЖКГ (2007-2010 р.р.), глава Союзу співвласників багатоквартирних будинків України Олексій Кучеренко.

- Яку подію у житті галузі в 2012 році Ви вважаєте найбільш значущою і чому?
 
До позитиву можна віднести початок роботи галузевого регулятора - Нацкомісії, що здійснює держрегулювання в сфері комунальних послуг. Вважаю себе одним з батьків засновників, оскільки, працюючи в тодішньому МінЖКГ, наша команда доклала чимало зусиль для створення регулятора. Нехай поки особливих результатів у роботі Комісія не досягла, але все ж початок покладено. І, я сподіваюся, ми ще побачимо плідну роботу. До негативних подій відношу провал програми реформування галузі ЖКГ, особливо в житловій політиці. Скажу навіть, що цей рік, в принципі, поховав дві програми реформування і третьої програми вже точно не буде. Особливо у розрізі закладеного в держбюджеті-2013 року фінансування на ці цілі, а тобто повної його відсутності. Нам доведеться міняти риторику і шукати нові підходи. У наступному році необхідно робити натиск на модернізацію галузі та пропонувати нові програми у житловій політиці.
 
- Як ви охарактеризуєте роботу Союзу співвласників багатоквартирних будинків України в році, що минає? Яких досягнень досягли, і чого, навпаки, не вдалося домогтися?
 
Не стану переоцінювати роботу Союзу. У цілому стан організації адекватний стану країни у цілому. До успіхів можу віднести те, що ми добилися повної консолідації з ключових питань, припинили битися за ресурси. І це відкриває для нас великі перспективи. Адже поважають тільки сильних. Якщо говорити про взаєморозуміння, то ми прийшли до висновку, що ОСББ - не панацея, і потрібні альтернативні, проміжні форми управління житловим фондом. Крім того, функціонування ОСББ неможливо без держпідтримки.
 
- Чого Ви чекаєте від наступного року? Яким він буде для галузі і для споживачів?
 
Для споживачів 2013 буде важким, оскільки природні монополісти будуть атакувати, а це призведе до збільшення вартості їхніх послуг. Я думаю, люди будуть рахувати кожну копійку, яку вони витрачають на послуги ЖКГ, а, відповідно, будуть заощаджувати, а також підвищать свої вимоги до якості послуг. Чого я не чекаю від наступного року, так це реформи галузі.
 
Коментарі (0)