ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійЧеркаські дороги ремонтують по-європейськи

Черкаські дороги ремонтують по-європейськи

У Черкасах продовжується ремонт міських доріг. Протягом останніх двох днів комунальники працювали на проспекті Хіміків, використовуючи сучасні європейські технології

Технології, які використовують ремонтники, дозволяють працювати взимку навіть при мінусових температурах, розповів директор департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради Олександр Риджаніч. 

«Загалом процес асфальтування проходить у чотири етапи. Спершу вичищають ділянку дороги, яку планують ремонтувати, потім прогрівають за допомогою спеціальної машини. Після цього покривають емульсією і заключний етап – укладання ЩМА («У.К.» - гаряча асфальтобетонна суміш, яка складається з щебеневого каркасу). Такі технології використовують у Данії, Скандинавських країнах, де майже повний рік триває морозна, мокра погода», — розповів Олександр Риджаніч.

Слід зазначити, що у мерії роботи приймуть лише тоді коли якість виконаних робіт перевірить час. Місцева влада також запевнила, що у випадку виявлення недоліків – підрядник перероблятиме це за власні кошти.

Найближчим часом комунальники, планують продовжити ремонтні роботи на вулиці Смілянській – на ділянці між залізничним мостом та вулицею 30 років Перемоги.    

укладання ЩМА

Просушка асфальту перед укладанням ЩМА

 
Коментарі (0)