ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїЧеркаські річки захлинаються від нечистот

Черкаські річки захлинаються від нечистот

У річку Гнилий Тікич, яка протікає в Звенигородському районі Черкаської області випадково потрапили нечистоти.

У річку Гнилий Тікич, яка протікає в Звенигородському районі Черкаської області випадково потрапили нечистоти.

Про це «У.К.» повідомили в управлінні МНС України в Черкаській області.

Згідно з інформацією, в Звенигородці сталося пошкодження лінії електропередач напругою 10 кВ. Через відключення електроживлення насоса насосної станції «Радон» відбулося скидання нечистот у річку.

Електроживлення насоса було відновлено через чотири години. Загальний обсяг нечистот, скинутих у річку за цей час, склав близько 80 куб. м.

Нагадаємо, як повідомляла раніше «У.К.», у  місті Перечин Закарпатської області  каналізаційні відходи без очищення скидаються у річку Уж. 

Аналогічний випадок стався і на Тернопільщині.  Тернопільською міжрайонною природоохоронною прокуратурою завершено розслідування кримінальної справи стосовно посадовця комунального підприємства одного з райцентрів області за ч. 2 ст. 367 КК України.

Виконуючи обов‘язки директора підприємства, службовець не забезпечив належну охорону навколишнього природного середовища, внаслідок чого водоканал здійснив наднормативне скидання забруднюючих речовин у місцеву річку та заподіяв матеріальної шкоди державі в розмірі понад 148 тисяч грн. У процесі слідства вже відшкодовано 124 тис. грн. 

 
Коментарі (0)