ГоловнаНовини ЖКГПолітикаЦьогоріч Україна може вступити до Центру енергобезпеки НАТО

Цьогоріч Україна може вступити до Центру енергобезпеки НАТО

В Міненерго переконані, що за останні роки Литва стала для України партнером у сфері енергетичної безпеки і підтримує аспект кібербезпеки у цьому контексті.

В Міненерго переконані, що за останні роки Литва стала для України партнером у  сфері енергетичної безпеки і підтримує аспект кібербезпеки у цьому контексті.

У 2017 році Україна подала заявку на вступ до Центру передового досвіду НАТО з питань енергетичної безпеки, і сподіваємось, що цього року ми приєднаємось до цього центру.

Про це у ході Українсько-Литовського форуму інновацій в ІКТ для безпеки енергетичної інфраструктури заявила заступник міністра енергетики та вугільної промисловості з питань європейської інтеграції Наталія Бойко, передає УНН.

“Минулого року ми відчули, що треба зміцнювати та розвивати наш потенціал (у сфері енергобезпеки - ред.). Минулого року ми поглибили співпрацю з Центром енергобезпеки НАТО, подали заявку на вступ. Очікуємо, що цього року ми приєднаємось до цього центру”, — сказала вона.

Як уточнила Бойко, Литва є для України надійним другом та партнером, в тому числі у сфері енергетичної безпеки, і добре, що Литва підтримує аспект кібербезпеки у цьому контексті.

Нагадаємо, у ході того ж Українсько-Литовського форуму інновацій в ІКТ для безпеки енергетичної інфраструктури сказав посол Литовської Республіки в Україні Марюс Януконіс заявив, що у сфері енергетичної безпеки Україна та Європа мають спільні виклики. 

За словами дипломата, Україна є серйозним майданчиком цієї війни. Він нагадав, що минулого року Україна зазнала великої кібератаки на енергетичні мережі. 

Нагадаємо,  Президент України Петро Порошенко уповноважив міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика на підписання листа про наміри щодо партнерства України з Центром передового досвіду НАТО з питань енергетичної безпеки.

 

 
Коментарі (0)