ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняДекілька областей обмежать в газі за протести

Декілька областей обмежать в газі за протести

В «Нафтогазі» знизили постачання газу до мінімуму декільком областям України. Спеціалісти зауважують, що у список потрапили регіони, в яких захопили облдержадміністрації. В компанії пояснюють, – в їх діях немає політичного підтексту.

Цього тижня компанія «Нафтогаз» знижує постачання газу до технологічного мінімуму. Це торкнеться 11 областей України. Про це повідомляє видання «Незалежна газета».

«Нафтогаз» обмежив до технологічного мінімуму постачання в Вінницьку, Житомирську, Запорізьку, Львівську, Чернігівську, Черкаську, Херсонської, Сумської, Одеської, Волинської та Кіровоградської області. Фахівці стверджують, на черзі Київ. «У чорний список потрапили в основному ті регіони, де в січні учасники протестного руху захопили облдержадміністрації, оголосивши законною владою свої народні ради», – пише видання. Проте, в компанії зазначають, що обмеження постачань це спроба вирішити проблему, викликану хронічними неплатежами за газ. На сьогодні сума, яку заборгували споживачі, дорівнює боргу «Нафтогазу» перед «Газпромом». Українська компанія отримає гроші від уряду. Статутний капітал підприємства збільшиться через випуск додаткових акцій. Грішми, отриманими від їх продажу, «Нафтогаз» планує покрити борги перед «Газпромом». Проте, спеціалісти вважають, що цих коштів не вистачить.

Як раніше повідомляла «У.К.», на сьогодні заборгованість підприємств комунальної теплоенергетики за спожитий природний газ перед НАК «Нафтогаз України» становить близько 25,5 млрд грн. В компанії  погрожували блокуванням рахунків теплопостачальним компаніям, якщо енергетики не розрахуються за спожитий газ.

 
Коментарі (0)