ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Нафтогаз» може не розрахуватися з «Газпромом»

«Нафтогаз» може не розрахуватися з «Газпромом»

«Нафтогаз» планує розрахуватися з боргами перед «Газпромом». Для цього Кабмін збільшив статутний капітал компанії. Проте, експерти вважають, що отриманих грошей для повернення боргу не вистачить.

Грошей, отриманих від продажу облігацій, «Нафтогазу» не вистачить для розрахунку з «Газпромом». Минулого тижня кабінет Міністрів збільшив статутний капітал «Нафтогазу» на 11,07 млрд грн. Про це повідомляє видання «Комерсант».

Компанія «Нафтогаз» отримає гроші від уряду. Статутний капітал підприємства збільшиться через випуск додаткових акцій. Про це йдеться в постанові Кабміну №40 від 12 лютого. Коштами, отриманими від продажу бондів, українська компанія планує розрахуватися з «Газпромом. «Отримані "Нафтогазом" від Кабінету міністрів гроші будуть використовуватися для погашення боргу перед Росією. Причому це не єдиний платіж, оскільки загальна сума боргу «Нафтогазу» перед «Газпромом» досягає $3,3 млрд», – повідомляє джерело видання в Міненерго. За його словами, в найближчі місяці «Нафтогаз» може отримати ще близько 18 млрд грн на погашення боргів перед «Газпромом».

Як раніше повідомляла «У.К.», на сьогодні заборгованість підприємств комунальної теплоенергетики за спожитий природний газ перед НАК «Нафтогаз України» становить близько 25,5 млрд грн. В компанії  погрожували блокуванням рахунків теплопостачальним компаніям, якщо енергетики не розрахуються за спожитий газ.

 
Коментарі (0)