ГоловнаНовини ЖКГПолітикаДепутати Європарламенту ухвалили надання фінансової допомоги України

Депутати Європарламенту ухвалили надання фінансової допомоги України

Депутати Європарламенту комітету з питань міжнародної торгівлі в четвер дали зелене світло фінансовій допомозі обсягом 1 млрд євро для України
Депутати Європарламенту комітету з питань міжнародної торгівлі в четвер дали зелене світло фінансовій допомозі обсягом 1 млрд євро для України, щоб допомогти Києву знизити фінансову вразливість.
 
Проект резолюції і спільна заява були підтримані 28 голосами з 5 голосами "проти" при 3 депутатах, які утрималися.
 
"Комітет ЄП схвалив пропозицію Єврокомісії про надання фінансового пакету обсягом 1 млрд євро у вигляді позики, щоб допомогти Україні покрити частину своїх зовнішніх фінансових потреб на період 2018-2019 років", - повідомили в Європарламенті.
 
Євродепутати наполягали на тому, щоб ЄП, Єврорада і Єврокомісія "виступили зі спільною заявою щодо деяких попередніх умов через певні побоювання щодо темпів реформ і боротьби з корупцією в країні".
 
"Інститути підкреслюють, що попередньою умовою надання макрофінансової допомоги є те, що країна-бенефіціар буде поважати ефективні демократичні механізми, в тому числі багатопартійну парламентську систему, і верховенство закону, і гарантує повагу прав людини", - відзначили в ЄП.
 
Вони також підкреслили, що подальша макрофінансова допомога "буде обумовлена ​​прогресом у боротьбі з корупцією, включаючи створення спеціалізованого антикорупційного суду відповідно до рекомендацій Венеційської комісії".
 

Єврокомісія і Європейські служби зовнішніх зв'язків, як зазначається, стежитимуть за виконанням попередніх умов протягом усього процесу, будуть публічно оприлюднити результати і, "у разі недотримання умов, Єврокомісії слід тимчасово призупинити або скасувати надання допомоги". 

 
Коментарі (0)