ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоДержавна іпотека не підніме ціни на нерухомість – Азаров

Державна іпотека не підніме ціни на нерухомість – Азаров

Державна іпотека на житло не може спровокувати зростання цін на нерухомість в країні, оскільки означає пропозицію на ринку житла більш дешевого житла.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров написав у своєму Facebook, що державна іпотека на житло не може спровокувати зростання цін на нерухомість в країні, оскільки означає пропозицію на ринку житла більш дешевого житла.

«Таким чином якщо це і вплине на ринок житла, то тільки в позитивну сторону - в сторону зниження цін. Друге - оскільки Уряд несе на собі витрати по компенсації різниці процентних ставок, то, природно, воно має право регулювати і ціни на таке житло», - написав прем'єр.
Нагадаємо, що державна програма іпотечного кредитування на 10-15 років під 3% річних уже близько 10 років працює для молодих сімей.

«У нас уже ця іпотека працює близько 10 років. Створено Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву. Таким чином відбувається фінансування будівництва під 3%, усе інше банкам компенсує держава. У 2012 році рівень компенсації вже становив 112 млн грн, держава вже буде компенсувати за тими угодами, які укладені раніше. Ще 60 млн буде виділено на нові квартири. Тобто держава дає молодій сім’ї кредит повністю на 100% вартості квартири, сім’я купує квартиру, а потім держава компенсує різницю між ставкою банку та 3%», – зазначив заступник голови Комітету ВРУ з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики Ігор Лисов.

Джерело -  УНН

 
Коментарі (0)