ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГДержавне іпотечне кредитування стає доступнішим

Державне іпотечне кредитування стає доступнішим

Цьогорічні показники державного іпотечного кредитування значно зросли у порівнянні з минулим роком.

Якщо за минулий 2011 рік лише 290 громадян скористалося іпотечним кредитуванням за програмою ДІУ, то за майже дев’ять місяців поточного року їхня кількість зросла до 820, - інформує Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Загалом на іпотечне кредитування було спрямовано понад 200 млн грн коштів Державної іпотечної установи.

За словами голови правління ДІУ Валентина Рибачука, в березні цього року Прем’єр-міністр Микола Азаров поставив завдання збільшити обсяги іпотечного кредитування населення в 2012  році вдвічі. Державна іпотечна установа не тільки виконала поставлене завдання, а й збільшила показник майже втричі.

Посадовець наголосив, що лише у серпні поточного року банками-партнерами ДІУ,  надано 174 пільгові кредити для придбання житла, ще 220 заявок на суму 46 млн грн знаходяться на розгляді в ДІУ. Динаміка зростання державного іпотечного кредитування дозволяє спрогнозувати перевищення до кінця року показника в 1000 кредитів, наданих для придбання житла.

Станом на 25 вересня на балансі установи знаходиться 5163 кредити на суму 847 млн грн. Загальна кількість кредитів, наданих громадянам за підтримки ДІУ з дня створення Установи, складає 8500 кредитів на суму 1,3 млрд грн.  

 
Коментарі (0)