ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоДешеве житло дійшло до Дніпропетровщини

Дешеве житло дійшло до Дніпропетровщини

За завданням голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олександра Вілкула на Дніпропетровщині у всіх дозвільних центрах міст і районів впроваджено «єдине вікно».

За завданням голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олександра Вілкула на Дніпропетровщині у всіх дозвільних центрах міст і районів впроваджено «єдине вікно» з надання консультацій та допомоги для жителів області на отримання пільгового кредиту для придбання житла під 3% річних.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Дніпропетровської ОДА.

Програма пільгового іпотечного кредитування реалізується в рамках Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Януковича. Дана Соціальна Ініціатива Президента України створює можливості для громадян придбати житло в кредит лише під 3% річних. Термін кредитування - 15 років. Максимальна ставка кредиту - 16%, з яких 13% компенсує держава. Це дасть можливість людям скористатися допомогою держави для поліпшення житлових умов.

Олександр Вілкул поставив завдання головам міських та районних держадміністрацій Дніпропетровщини через дозвільні центри організувати і провести якісну і широку роз'яснювальну кампанію щодо принципів реалізації Програми іпотечного кредитування.

Всього по області за завданням голови ОДА через дозвільні центри вже опрацьовано звернень більше 2,5 тис. громадян, які потребують поліпшення своїх житлових умов.

«Ощадбанк» вже підтвердив намір з надання іпотечного кредиту першим 20-ти позичальникам. Про це йдеться в договорі, який був підписаний 31 травня 2012 року між ПАТ «Тримання Ощадний банк України» та головним управлінням будівництва та архітектури Дніпропетровської облдержадміністрації.

 
Коментарі (0)