ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняДніпропетровська каналізація даруватиме менше «сюрпризів»

Дніпропетровська каналізація даруватиме менше «сюрпризів»

На Дніпропетровщині підвищується надійність роботи водопровідно-каналізаційних мереж за рахунок упровадження автоматизованих систем управління

На Дніпропетровщині підвищується надійність роботи водопровідно-каналізаційних мереж за рахунок упровадження автоматизованих систем управління.

Про це повідомив заступник голови Дніпропетровської  облдержадміністрації Геннадій Темник під час введення в експлуатацію каналізаційної насосної станції (КНС) №62 КП «Дніпроводоканал». Вона обслуговує житлові масиви Фрунзенський та частково Лівобережний. На території, яку обслуговує станція, проживає понад 20 тис. мешканців обласного центру, інформує прес-служба Дніпропетровської ОДА.

У результаті реконструкції на КНС установлено автоматизовану систему управління (АСУ). Завдяки цьому на третину буде зменшено споживання електроенергії на забезпечення роботи насосного обладнання станції, підвищено надійність його роботи та зменшено ймовірність виникнення позаштатних ситуацій. Заощаджені на споживанні електроенергії кошти підуть на подальшу модернізацію водопровідно-каналізаційного господарства міста задля підвищення якості комунальних послуг з водопостачання та водовідведення для жителів Дніпропетровська.

Реконструкцію КНС здійснено в рамках Регіональної програми модернізації житлово-комунального господарства області. Це вже шоста автоматизована КНС, яка введена в експлуатацію в Дніпропетровську за останні два роки. Вартість проекту реконструкції станції – 1,1 млн грн. Ще дві нові КНС у Дніпропетровську було збудовано з «нуля» і введено в експлуатацію в 2010 і 2011 роках.

Цього року голова ОДА поставив завдання перед управлінням ЖКГ облдержадміністрації та керівниками міст і районів області досягти зменшення питомого споживання електроенергії на підприємствах водопровідно-каналізаційного комплексу області на рівні 10%. Це дасть можливість заощаджені кошти направити на подальшу модернізацію галузі. 

У рамках Комплексної стратегії розвитку Дніпропетровщини до 2015 року передбачено провести реконструкцію всіх очисних споруд області, які здійснюють скид у водойми регіону.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)