ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійДо Дня міста Алушті подарують нову набережну

До Дня міста Алушті подарують нову набережну

Оновлену набережну Алушти планують здати до Дня міста – 31 травня. Але ділянки, що найбільше постраждали від лютневого шторму, будуть упорядковувати вже після курортного сезону

Оновлену набережну Алушти планують здати до Дня міста – 31 травня. Але ділянки, що найбільше постраждали від лютневого шторму, будуть упорядковувати вже після курортного сезону.

Така інформація прозвучала 10 квітня під час виїзного засідання постійної комісії Верховної Ради АРК з курортів і туризму.

Реконструкція передбачає заміну перильного огородження на нове, із сучасним дизайном і обробкою від корозії. Ліхтарі на набережній також замінять. Ширина тротуару в основному не зміниться, але передбачено нове мощення. Занадто широку проїжджу частину в окремих місцях звузять, за рахунок чого з'являться зелені зони і лавки для відпочинку.

«Сектори № 2 і № 5 будуть реконструйовані восени нинішнього року, - пояснив секретар Алуштинської міськради Сергій Соловйов. - Робочий проект реконструкції цих секторів вже зроблено, але шторм вніс свої корективи, і тепер наше завдання до сезону засипати провал, відновити опорну стінку і дорожнє покриття».

А сектор набережної №7 буде реконструйовано силами міста. Засоби для цього будуть виділені КП «Благоустрій міста», а також пансіонатами – орендарями пляжів, які відновлять свої ділянки покриття набережної та огорожі. Крім того, вже проведена основна частина робіт із прокладання міського колектора на набережній, на що було виділено близько 8 млн грн.

Сергій Соловйов додав, що східна частина набережної також не залишиться без уваги. Там буде прокладено каналізаційну мережу, якої до цього часу не було, а також відновлено дорожнє покриття.

Зараз роботи на набережній ведуться за графіком. Нажаль, погода не дозволила почати їх раніше, але підрядник твердо має намір вкластися в зазначені терміни.

За матеріалами «Твоя газета»

 
Коментарі (0)