ГоловнаВибір редакціїЖитлоДо якісних послуг ЖЕКи приведуть реформи

До якісних послуг ЖЕКи приведуть реформи

ЖЕКи не виправдовують себе у сучасних умовах. Експерти стверджують, що таким установам, задля надання якісних послуг населенню, необхідне реформування.

ЖЕК має бути структурою, яка може чітко показати економічно обґрунтований тариф, і надати якісні послуги. Про це заявив експерт з енергетичних питань Андрій Чубик, - передає «Голос столиці».

Також експерт назвав головні пункти в роботі ЖКГ, які вимагають перегляду.

«У нас дійсно ця сфера стала рудиментарною, система залишилася ще з радянських часів. У сучасних умовах вона себе вже не виправдовує. Перш за все, потрібно встановити максимально можливий облік споживання тепла, електроенергії, води та інших благ, які отримує населення. Це дозволить мінімізувати втрати і запобігти значні зловживання, коли на рівні ЖЕКу існує бажання на цьому заробити», - сказав Андрій Чубик.

Другим кроком, підкреслив експерт, має бути реформування самого ЖЕКу.

Читайте також: Що зобов'язані робити українські ЖЕКи?

«Він повинен стати більш сервісною компанією, яка має чіткий перелік споживачів, яка може чітко, відкрито і зрозуміло показати економічно обґрунтований тариф, і яка може надати якісні послуги», - сказав він.

Адже зараз, зазначає пан Чубик, прикриваючись низькими тарифами, на це валять всі проблеми, які можуть виникнути в цій сфері.

«І, відповідно, лише поодинокі ЖЕКи і сумлінні керівники намагаються вирішувати проблеми, виходячи з того, що наразі можна взяти як від держави, так і від кінцевих споживачів, - підсумував Андрій Чубик.

Нагадаємо, всього за результатами перевірок у сфері ЖКГ в 2013 році органами прокуратури розпочато 43 кримінальних виробництва, на усунення виявлених порушень внесено 340 представлень, скасовано 27 незаконних рішень.

 
Коментарі (0)