ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГДо кінця року українці отримають нові тарифи

До кінця року українці отримають нові тарифи

В Україні планується перевести всі комунальні тарифи на економічно обгрунтований рівень до кінця 2012 року.

В Україні планується перевести всі комунальні тарифи на економічно обгрунтований рівень до кінця 2012 року. Про це заявив голова Національної комісії з регулювання у сфері комунальних послуг (Нацкомпослуг) Валерій Саратов. 

«Думаю, цього року ми вже перейдемо на економічно обгрунтовані тарифи. Всі питання по переходу на економічно обгрунтований тариф, а також графік переходів є в плані національних дій Президента на поточний рік. Цього року ми повинні будемо підготувати всі проекти документів», - заявив Вавлерій Саратов. 

За його словами, розрахунки комісії показують, що сьогодні в середньому по Україні чинні тарифи на воду покривають 70% собівартості, по теплу - 75%. Саратов відзначив, що це пов'язано, насамперед, з тим, що ростуть складові тарифу. «Для розуміння, структура тарифу наступна. У виробництві тепла до 65% складають витрати компаній на газ, 8-10% - на електроенергію, до 20% - зарплата, на інші витрати (ремонти, амортизація, паливно-мастильні матеріали і так далі) доводиться близько 10%», - пояснив він.

«У структурі тарифу на воду електроенергія складає 28%, зарплата - 47%, інші витрати - 25%. Але є підприємства водопостачання, де витрати на електроенергію досягають 50-60%», - додав пан Саратов. 

Відзначимо, Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики (НКРЕ), ухвалено рішення про оптимізацію тарифів на електричну енергію для населення з 1 травня 2012 року. Згідно з рішенням, НКРЕ встановила вартість електроенергії для населення, споживаючого більше 800 кВт.год місяць, від 42 до 54,72 коп./кВт.год. 

Джерело – РБК-України

 
Коментарі (3)
Владимир1
14 Травня 2012 p. 15:08
Ну?А потом,так же в процентах к реальной цене за сырье,зарплатам и прочему пойдет отрицательное сальдо у всех без исключения монополистов.Поднять тарифы и, тем самым, решить проблему за счет потребителя ума много не надо.Вопрос в другом:"экономически обоснованные тарифы" будут дифференцированы к текущим зарплатам?Нет баланса-нет поступлений.Все просто.Всю Украину за кадык не возьмешь.И?Перестанут платить даже самые дисциплинированные-не с чего будет.Зри в корень,дядя,умничать с высокой горки мы все горазды.Нет,конечно,на депутатскую зарплату было бы грешно не платить "экономически обоснованный" тариф на что угодно!Сдачи одной на несколько лет вперед еще останется...
Сергей Светлов3
14 Травня 2012 p. 15:25
Оформляйте субсидию. Ее, кажется, пока не отменяли. Пропишите у себя бабушку, собаку, бывшую жену и родственников из Забайкалья. Безработных желательно. Получайте субсидии и не горюйте)
Михаил
15 Травня 2012 p. 10:13
Да, Берлускони так и делал у себя там.