ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГДолею севастопольського гуртожитку опікується прокуратура

Долею севастопольського гуртожитку опікується прокуратура

Підприємство орендувало майновий комплекс ще у 1994 р. Строк дії договору оренди закінчився в 2007 р., проте до теперішнього часу «Нефтіда» не повернула гуртожиток в комунальну власність

Севастопольська прокуратура вимагає повернути громаді гуртожиток. 

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Генпрокуратури.

Як зазначається у повідомленні, прокуратурою Ленінського району Севастополя подано позов у Господарський суд міста з вимогою зобов'язати ТОВ «Нефтіда» повернути Фонду комунального майна гуртожиток. Його вартість оцінюється у півмільйона гривень.

Зазначене підприємство орендувало майновий комплекс на пр. Генерала Острякова ще у 1994 р. Строк дії договору оренди  закінчився в 2007 р., проте до теперішнього часу «Нефтіда» не повернула гуртожиток в комунальну власність.

Нагадаємо, 18 липня цього року Президентом України Віктором Януковичем було підписано Закон України №4995-VI «Про загальнодержавну цільову програму передачі гуртожитків у власність територіальних громад на 2012-2015 роки». Документом передбачається до 2016 року передати з державної у комунальну власність 1058 гуртожитків. Передача гуртожитків у власність територіальних громад здійснюється шляхом впровадження державної програми - законодавчого акта прямої дії, який не потребує прийняття низки підзаконних актів щодо механізмів її реалізації. Фінансування програми здійснюватиметься за рахунок коштів державного та місцевого бюджетів, а також інших джерел фінансування.

7 вересня уряд затвердив механізм використання бюджетних коштів для реалізації заходів, передбачених цією програмою. Зокрема, визначено порядок використання коштів на проведення капітального ремонту гуртожитків, що передаються у власність територіальних громад. Прийом необхідного пакету документів для участі в зазначеній програмі тривав до 20 вересня.

На ремонти гуртожитків, які будуть передані в комунальну власність, цьогоріч виділено 60 млн грн. Про це під час селекторної наради 13 вересня сказав перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Олександр Аліпов.


 

 
Коментарі (0)