ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняДонеччанам погрожують безводною розправою

Донеччанам погрожують безводною розправою

Через борги за спожиту питну воду міськводоканалів, які не входять до складу КП «Компанія «Вода Донбасу», у регіоні склалася непроста ситуація, яка може вплинути на стабільне водопостачання низки міст і районів.

Так, за підсумками січня поточного року рівень розрахунків за воду склав 47,8% від нарахованих сум для оплати. Відсутня оплата за перший місяць 2013 року з боку КП «Зугресводоканал» і Красногорівський ГККП «Віта». Вкрай низький рівень оплати мають Харцизький ДКП «Міськводоканал» - 2,7% від нарахованих сум, КП «Славгорводоканал» - 30%, ВУ ВКГ м. Маріуполь -56,3%, КП «Ясинуватське ВУВКГ» -81,6%. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Донецької ОДА.

 Є заборгованість за воду і в обласному центрі, де рівень оплати КП «Донецькміськводоканал» перед КП «Компанія «Вода Донбасу» за спожиту воду складає 40,1%. Проте борги «Донецькміськводоканалу» значною мірою обумовлені заборгованістю тих комунальних підприємств, які здійснюють у нього закупівлю води. На сьогодні загальна сума заборгованості перед «Донецькміськводоканалом» складає 9,4 млн грн. При цьому КП «Старомихайлівка» заборгувало 3,1 млн грн, а Мар'їнське КП «Промінь» - 3,5 млн грн.

Все це ставить під загрозу фінансову стабільність КП «Компанія «Вода Донбасу», що не має можливості своєчасно розраховуватися за спожиту електроенергію, проводити роботи з утримання та ремонту водопровідних мереж, здійснювати технічну очистку води. Враховуючи ситуацію, що склалася, обласна енергетична комісія, яку очолює заступник голови Донецької облдержадміністрації Валерій Лукашенко, підтримала пропозицію КП «Вода Донбасу» обмежити подачу води боржникам. При цьому рішення набуде чинності з 20 лютого. Цей час дано для оперативного вирішення проблем із боргами за воду.

Як зазначив Валерій Лукашенко, керівництво облдержадміністрації контролює ситуацію, і не допустить безпідставного зниження поставок води. Однак, у разі непогашення заборгованості КП «Компанія« Вода Донбасу» може почати поступове обмеження поставок води споживачам.

 
Коментарі (0)