ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняДонецьку каналізацію готують до повені

Донецьку каналізацію готують до повені

Підготовка до рясного танення снігу розпочалася ще взимку. З середини лютого фахівці водоканалу перевіряють готовність до паводкових навантажень усіх каналізаційних насосних станцій та водопровідних вузлів

Комунальне підприємство «Донецькміськводоканал» вже готується до весняної повені, щоб пропуск талих вод каналізаційною системою міста пройшов спокійно і без аварійних ситуацій.

Про це повідомляє міський Комунальний портал.

Підготовка до рясного танення снігу розпочалася ще взимку. З середини лютого фахівці водоканалу перевіряють готовність до паводкових навантажень усіх каналізаційних насосних станцій та водопровідних вузлів, що знаходяться в низинних ділянках, а також поблизу річки Кальміус, підтримують в режимі готовності необхідні автотранспортні засоби і техніку для відкачування води, щоб не допустити підтоплення та виходу з ладу обладнання.

«Водоканал завжди ретельно готує водопровідно-каналізаційне господарство міста до весняної повені, тому побоюватися нема чого. До того ж паводки в цьому році не будуть сильнішими, ніж у минулих роках, - розповідає директор КП «Донецькміськводоканал» Юрій Перебийніс. - Спецтехніка, резервні дренажні насоси, шибери знаходяться в робочому стані, а необхідні матеріали та інвентар закуплені в достатній кількості. Крім того, до експлуатації готове резервне обладнання на випадок аварії».

Паралельно з цим обхідники водоканалу обстежують стан каналізаційних колодязів по всьому місту, ремонтують і герметизують кришки: «Після зими завжди виявляється певна кількість люків, які вийшли з ладу або пошкоджені під час снігоприбиральних робіт, спецтехнікою. Такі кришки необхідно замінити, щоб каналізаційні колектори, не призначені для прийому талих вод, не пошкодилися», - пояснює начальник виробничо-сервісного відділу КП «Донецькміськводоканал» Олександр Зражевський.

Наступ відлиги синоптики обіцяють у другій половині березня. До цього часу всі заходи з підготовки до паводку КП «Донецькміськводоканал» будуть виконані в одному обсязі.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)