ГоловнаНовини ЖКГЖитлоНа донецьку молодь очікує житло

На донецьку молодь очікує житло

У Донецьку розгорнуто будівництво за програмами довгострокового житлового кредитування

На останній сесії Донецької міської ради було прийнято Програму розвитку молодіжного житлового кредитування на 2013-2017 роки. Її реалізація дозволить забезпечити квартирами 600 молодих донеччан, які потребують власного житла. Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Донецької міськради.

Планується, що в місті буде побудовано 30 тис. кв м за цією програмою. У поєднанні з іншими програмами державної підтримки житло в Донецьку отримають 1100 сімей, в тому числі молодь. Проблема власного житла для молодих людей є на сьогодні досить складною. У Донецьку, за оцінювальними даними, власними квартирами забезпечено від 3 до 5% молодих людей.

На сьогодні, за даними Донецького регіонального управління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву, не менше 4 тис. молодих сімей в Донецьку, потребують квартир.

«Якщо підвести її підсумки, то можу сказати, що 340 молодих донецьких сімей вже мають власне житло, яке отримали за допомогою цієї програми», - зазначив директор управління Вадим Кашин.

За його словами: «Залучено понад 36 млн грн коштів Держбюджету, з міського бюджету на сьогодні виділено майже 28 млн грн».

За словами посадовця, перед тим як визначитися із кандидатурою забудовника, було проведено тендер. Перемогла краща пропозиція за ціною 6350 грн за кв м. Варто зазначити, що кредити за програмою молодіжного будівництва видає безпосередньо фонд. Це гроші з місцевого бюджету плюс власні, вірніше, повернуті відсотки і тіло кредиту, видані з початку дії програми. На сьогодні ця сума складає близько 5,2 млн грн.

На обліку у Фонді - 450 осіб, тому дуже ймовірно, що до програм пільгового довгострокового кредитування в Донецьку буде підключатися все більше забудовників. 

 
Коментарі (0)