ГоловнаНовини ЖКГБудівництво«Доступне житло» поквиталося з боргами

«Доступне житло» поквиталося з боргами

Близько 90 сімей отримали власне житло за допомогою програми «Доступне житло», фінансування якої було поновлене для договорів, укладених у минулому році.

Держава виконала свої зобов’язання перед учасниками програми «Доступне житло» (30/70%), які в кінці минулого року перерахували повну суму  власного внеску. Цими днями більше 10 млн грн спрямовано на рахунки громадян – учасників програми. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Мінрегіону.

«Враховуючи наявність укладених договорів за програмою надання громадянам державної підтримки на будівництво (придбання) доступного житла, які не були оплачені у 2013 році, за ініціативою Мінрегіону розпорядженням Уряду (від 23.04.2014 №397-р) здійснено перерозподіл деяких видатків державного бюджету і передбачено спрямувати 10,1 млн грн на фінансування  таких договорів, що дає можливість отримати житло близько 90 сім’ям» - йдеться у повідомленні.

Як повідомляла «Україна Комунальна», на початку квітня уряд кардинально скоротив фінансування державних житлових програм пільгового кредитування молоді та доступного житла.

Зокрема, повністю скорочено фінансування державної програми доступного житла, за якою громадянам надається держпідтримка у вигляді 30% нормативної вартості житла. Фінансування програми пільгового кредитування молоді скорочено на 54,1 млн грн до рівня 25,9 млн грн. На реалізацію програми здешевлення вартості іпотечних кредитів фінансування зменшено на 230 млн грн до рівня 110,2 млн грн.

Це викликало обурення серед громадян. І вже наприкінці того ж місяця уряд переглянув своє попереднє рішення щодо повного скорочення фінансування програми «Доступне житло» і направив на її реалізацію понад 10 млн грн.

 
Коментарі (0)