ГоловнаНовини ЖКГЖитлоДоступному житлу визначили ліміт

Доступному житлу визначили ліміт

Коштів, запланованих у нинішньому держбюджеті на реалізацію Програми «Доступне житло» вистачить на надання державної допомоги на придбання житла близько 15 тис. сімей

На здешевлення вартості іпотечних кредитів в 2013 році з держбюджету буде виділено 300 млн грн. За словами голови правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Леоніда Рисухіна з цієї суми 36 млн. грн підуть на погашення кредитних ставок за договорами 2012 року. Решта коштів буде направлена ​​на нові договори.

Він також нагадав, що сьогодні держава реалізує три основні Програми забезпечення українців житлом – молодіжне кредитування, здешевлення іпотеки та компенсація 30% нормативної вартості житла.

За цими програмами у минулому році держава надала допомогу 2,8 тис. сім'ям, що у 2,3 рази більше, ніж у 2011 році. Всього, за інформацією пана Рисухіна, в минулому році в ці житлові програми держава вклала близько 380 млн грн.

Посадовець також зазначив, що дані показники могли б бути кращими, якби забудовники пропонували більше квартир, які відповідають вимогам Програми.

«Зараз йде активний процес будівництва житла саме з необхідними параметрами, тому ми очікуємо пожвавлення кредитування», - зазначив Леонід Рисухін.

Джерело: Інтерфакс Україна

 
Коментарі (0)