ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняГазопостачальників штрафують за порушення

Газопостачальників штрафують за порушення

ПАТ «Київоблгаз» сплатить штраф. Компанію звинувати у зловживанні монопольним становищем.

Київське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало ПАТ «Київоблгаз» на 50 тис. грн зловживання  монопольним становищем на ринку послуг  з видачі технічних умов на газопостачання об’єктів замовників. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі комітету.

Як встановило столичне відділення, підприємство, під час видачі технічних умов на газопостачання об’єктів замовників не надавало замовникам інформацію щодо наявності або відсутності вільної пропускної потужності газових мереж.

Крім того, ПАТ «Київоблгаз» вимагало проведення додаткових перевірочних гідравлічних розрахунків на пропускну спроможність газопроводів.

Такі дії товариства можуть призвести до ущемлення інтересів споживачів, яке було б неможливим за умов існування значної конкуренції на ринку.

Зокрема, зазначається, що ПАТ «Київоблгаз»  визнало порушення та припинило неправомірні дії.

Як повідомляла «Україна Комунальна», раніше Антимонопольний комітет наклав штраф на ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання» за порушення законодавства про захист економічної конкуренції  на 100 млн грн.

 
Коментарі (0)