ГоловнаНовини ЖКГПолітика«Газпром» вимагає скасувати рішення Стокгольму щодо «Нафтогазу»

«Газпром» вимагає скасувати рішення Стокгольму щодо «Нафтогазу»

Після додаткового вивчення тексту в компанії прийшли висновку, що значна частина арбітражного рішення написана не арбітрами, а іншою особою.

Після додаткового вивчення тексту в компанії прийшли висновку, що значна частина арбітражного рішення написана не арбітрами, а іншою особою. 

Російський "Газпром" направив в понеділок в апеляційний суд округу Свеа заяву про повне скасування рішення Стокгольмського арбітражу щодо спору з "Нафтогазом України" за транзитним контрактом.

Про це йдеться в повідомленні російського газового холдингу, з посиланням на ТАСС, передає УНН.

"Додаткове вивчення тексту рішення з залученням всесвітньо визнаного експерта-лінгвіста показало, що значна частина арбітражного рішення написана не арбітрами, а іншою особою. Очевидно, що ніхто не має права підміняти арбітрів. Безпосереднє винесення рішення арбітрами має надзвичайно високе значення для сторін спору, і втручання сторонніх людей в процес винесення рішення є грубим порушенням арбітражної угоди", - наголошується в повідомленні.

"Газпром" відзначає, що висновок експерта-лінгвіста про авторство арбітражного рішення по транзиту є новим доказом серйозних порушень шведського права та арбітражного регламенту Торговельної палати Стокгольма при розгляді даної справи, що дає підстави для його повного скасування.

Нагадаємо, ПАТ "Газпром" досі не надав НАК "Нафтогаз України" кошти за рішенням Стокгольмського арбітражу.

Як повідомлялося раніше, Єврокомісія оголосила про завершення антимонопольного розслідуванняпроти російської газової компанії “Газпром”. Компанію штрафувати не стали, проте наклали імперативні зобов’язання щодо забезпечення прозорої конкуренції на газовому ринку в Центрально-Східній Європі.

Нагадаємо, 20 квітня "Газпром" оголосив про намір розірвати контракт з "Нафтогазом" за допомогою звернення до арбітражу.

За рік до закінчення контракту з поставок газу через українську ГТС канцлер ФРН Ангела Меркель на переговорах з "Північного потоку-2" з президентом РФ Володимиром Путіним пообіцяла Києву посприяти в питанні транзиту блакитного палива до ЄС.

 

 
Коментарі (0)